TESTBANK RESOURCES

Test Bank For Nursing Now, Today’s Issues, Tomorrows Trends 7th Edition by Joseph T. Catalano

Digital item No Waiting Time Instant DownloadISBN-13: 978-0-8036-3972-0, ISBN-13: 9780803639720ISBN-13: 978-0803639720, ISBN-10: 0803639724ISBN-13: 9780803639720

In Stock

$27.00

Compare
SKU:000786000144

Test Bank For Nursing Now, Today’s Issues, Tomorrows Trends 7th Edition by Joseph T. Catalano

Chapter 2: Historical Perspectives

MULTIPLE CHOICE

1. The early Christian era brought which of these important changes in health care?

A)

The development of aqueducts and sewage systems

B)

A belief in the sanctity of life

C)

A deep understanding of the anatomy of the human body

D)

The shift of care from the home to large hospitals

ANS: B PTS: 1 DIF: Medium TOP: Historical Perspectives |

KEY: Cognitive Domain: Application | Integrated Process: Planning | Client Need: Safe and Effective Care Environment

2. Which development during the European Middle Ages led to a major improvement in health care?

A)

A rapid growth in medical knowledge

B)

Establishment of large central hospitals

C)

Growth of religious orders to care for the sick

D)

A shift to care of ill persons by women

ANS: C PTS: 1 DIF: Hard TOP: Historical Perspectives

KEY: Cognitive Domain: Analysis

3. Who is called the “father of modern medicine”?

A)

William Harvey

B)

Hippocrates

C)

Cyrus the Great

D)

Emperor Darius

ANS: A PTS: 1 DIF: Easy TOP: Historical Perspectives

KEY:Cognitive Domain: Comprehension | Integrated Process: Planning| Client Need: Safe and Effective Care Environment

4. What are the dates of Florence Nightingale’s birth and death?

A)

March 3, 1578; June 10, 1657

B)

January 9, 1715; September 30, 1785

C)

May 12, 1820; August 13, 1910

D)

April 15, 1932; December 10, 1957

ANS: C PTS: 1 DIF: Easy TOP: Historical Perspectives

KEY:Cognitive Domain: Comprehension| Integrated Process: Planning| Client Need: Safe and Effective Care Environment

5. Identify a key element in the success of Nightingale’s school of nursing.

A)

It was not under control of the hospital.

B)

Large amounts of private funds were paid to well-qualified teachers.

C)

The Watson Model for nursing was used.

D)

The primary goal was service to the hospital rather than education.

ANS: A PTS: 1 DIF: Medium TOP: Historical Perspectives

KEY: Cognitive Domain: Analysis| Integrated Process: Intervention| Client Need: Safe and Effective Care Environment

6. What was a major goal of Lavinia Dock?

A)

Establish a new nursing organization.

B)

Publish a nursing journal.

C)

Obtain the right to vote for women.

D)

Improve the education for nurses.

ANS: C PTS: 1 DIF: Medium TOP: Historical Perspectives

KEY:Cognitive Domain: Application| Integrated Process: Intervention| Client Need: Safe and Effective Care Environment

7. Which belief about what nurses needed to do shaped Lillian D. Wald’s nursing practice?

A)

Spend more time in clinical preparation and less time in the classroom.

B)

Fight political corruption to procure the types of legislation needed to improve social conditions.

C)

Conduct more research into the conditions of hospital patients.

D)

Stand up to medical doctors who were arrogant and obnoxious.

ANS: B PTS: 1 DIF: Medium TOP: Historical Perspectives

KEY: Cognitive Domain: Analysis| Integrated Process: Planning| Client Need: Safe and Effective Care Environment

8. Which problem had the most severe effect on nursing education during the 1920s and 1930s?

A)

Too many college-based schools of nursing

B)

A lack of qualified nursing instructors

C)

Too many nursing students from the lower and middle classes

D)

Not enough demand for educated nurses

ANS: B PTS: 1 DIF: Hard TOP: Historical Perspectives

KEY:Cognitive Domain: Application| Integrated Process: Implementation| Client Need: Safe and Effective Care Environment

9. Identify a negative effect that World War II had on health care in the United States.

A)

A rapid increase in medical knowledge

B)

Expanded health-care services

C)

Increased use of LPNs and aides to substitute for a lower number of RNs

D)

Increases in pay for nurses

ANS: C PTS: 1 DIF: Medium TOP: Historical Perspectives

KEY:Cognitive Domain: Analysis| Integrated Process: Problem Identification| Client Need: Safe and Effective Care Environment

10. Select the statement that most accurately states the effects of increasing populations on health care.

A)

Economically depressed populations have fewer health-care needs.

B)

Larger populations often lead to large numbers of well-educated and well-nourished people.

C)

Large groups of economically depressed people tend to live in rural areas.

D)

Crowded living conditions in cities lead to the spread of communicable diseases.

ANS: D PTS: 1 DIF: Easy TOP: Historical Perspectives

KEY:Cognitive Domain: Comprehension| Integrated Process: Planning| Client Need: Safe and Effective Care Environment

Reviews

There are no reviews yet.

Write a review

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bestsellers

Quick Buy

Bates’ Guide To Physical Examination and History Taking 13th Edition Bickley Test Bank

$22.00
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant DownloadChapters: 27Format: PDFISBN-13: 978-1496398178ISBN-10: 1496398173Publisher: LWWAuthors: Lynn S. Bickley MD FACP, Peter G.Szilagyi, Richard M. Hoffman, Rainier P. Soriano
Quick Buy

Nursing Informatics for the Advanced Practice Nurse 2nd Ed. Test Bank

$23.00
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant DownloadChapters: 30Format: PDFISBN-13: 978-0826140456ISBN-10: 0826140459Publisher: ‎ LWWAuthors: FAAN McBride, Susan, FAAN Tietze, & Mari
Quick Buy

Advanced Assessment: Interpreting Findings and Formulating Differential Diagnoses, 4th Edition Goolsby Test Bank

$21.00
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant DownloadChapters: 22Format: PDFISBN-13: 978-0803668942ISBN-10: 0803668945Publisher: ‎ F.A. Davis CompanyAuthors: Mary Jo Goolsby, Laurie Grubbs
Quick Buy

Pharmacotherapeutics for Advanced Practice: A Practical Approach 4th Edition Test Bank

$20.00
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant DownloadChapters: 32Format: PDFISBN-13: 978-1496319968ISBN-10: 9781496319968Publisher: ‎ LWWAuthors: Virginia Poole Arcangelo, Andrew M.Peterson PharmD, Veronica Wilbur, Jennifer A. Reinhold
Quick Buy

Test bank for Varcarolis’ Foundations of Psychiatric Mental Health Nursing A Clinical 8th Edition

$14.00
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download
  • ISBN-13: 978-0323389679
  • ISBN-10: 0323389678
  • Format: PDF
  • Language: English
  • Author: Margaret Jordan Halter
  • Publisher: ‎Saunders
Quick Buy

Evidence Based Practice in Nursing and Healthcare A Guide to Best Practice 2nd Edition Mazurek Melnyk Fineout Overhault

$25.00
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant DownloadISBN-10: 1605477788 ISBN-13: 978-1605477787Publisher ‏ : ‎ Lippincott Williams & Wilkins; 2nd editionAuthors: Ph.D. Melnyk, Bernadette Mazurek,Ellen Fineout-overholt

 

 

Product has been added to your cart