TESTBANK RESOURCES

Test Bank For Theory of Strategic Management International Edition 10th Edition by Gareth Jones

Digital item No Waiting Time Instant DownloadISBN-10:1133584705 ISBN-13:978-1133584704

In Stock

$28.00

Compare
SKU:000786000530

Test Bank For Theory of Strategic Management International Edition 10th Edition by Gareth Jones

Chapter 3—Internal Analysis: Distinctive Competencies, Competitive Advantage, and Profitability

TRUE/FALSE

1.Internal analysis is concerned with identifying a company’s opportunities and weaknesses.

ANS:FPTS:1DIF:Easy

OBJ: 1 – Discuss the source of competitive advantage NAT: AACSB Analytic | Stategy

KEY: Knowledge

2.Together with an analysis of the company’s external environment, internal analysis gives managers the information they need to choose the business model and strategies that will enable their company to attain a sustained competitive advantage.

ANS:TPTS:1DIF:Easy

OBJ: 1 – Discuss the source of competitive advantage NAT: AACSB Analytic | Strategy

KEY: Knowledge

3.If a company’s profitability is higher than the industry average, it has a competitive advantage.

ANS:TPTS:1DIF:Easy

OBJ: 1 – Discuss the source of competitive advantage NAT: AACSB Analytic | Strategy

KEY: Knowledge

4.Distinctive competencies are firm-specific strengths that allow a company to differentiate its products and/or achieve substantially lower costs than its rivals.

ANS:TPTS:1DIF:Moderate

OBJ: 1 – Discuss the source of competitive advantage NAT: AACSB Analytic | Strategy

KEY: Knowledge

5.Toyota’s lean production system is the basis of its competitive advantage.

ANS:TPTS:1DIF:Difficult

OBJ:1 – Discuss the source of competitive advantage

NAT: AACSB Reflective Thinking | Strategy KEY: Application

6.All resources are tangible; there is no such thing as intangible resources.

ANS:FPTS:1DIF:Easy

OBJ: 1 – Discuss the source of competitive advantage NAT: AACSB Analytic | Strategy

KEY: Knowledge

7.The more a resource is firm-specific and difficult to imitate, the more likely a company holding that resource is said to have a distinctive competency.

ANS:TPTS:1DIF:Moderate

OBJ: 1 – Discuss the source of competitive advantage NAT: AACSB Analytic | Strategy

KEY:Comprehension

8.According to Rose Marie Bravo of Burberry, creative ideas may come from a number of sources, but not from the accounting department, for good reasons.

ANS:FPTS:1DIF:Moderate

OBJ: 1 – Discuss the source of competitive advantage NAT: AACSB Analytic | Strategy

KEY: Knowledge

9.The price a company charges for a good or service is typically more than the utility placed on that good or service by the customer.

ANS:FPTS:1DIF:Moderate

OBJ:1 – Discuss the source of competitive advantage

NAT: AACSB Analytic | Creation of Value KEY: Comprehension

10.The more utility a company creates for its customers, the more flexibility it has in determining prices.

ANS:TPTS:1DIF:Moderate

OBJ:1 – Discuss the source of competitive advantage

NAT: AACSB Analytic | Creation of Value KEY: Comprehension

11.At the heart of any company’s business model is the combination of congruent strategies aimed at creating distinctive competencies that differentiate its products and result in a lower cost structure.

ANS:TPTS:1DIF:Moderate

OBJ: 1 – Discuss the source of competitive advantage NAT: AACSB Analytic | Strategy

TOP: Knowledge

12.When a company has differentiated products, they have less pricing options.

ANS:FPTS:1DIF:Moderate

OBJ: 1 – Discuss the source of competitive advantage NAT: AACSB Analytic | Strategy

KEY:Comprehension

13.A value chain is a sequence of activities for transforming inputs into outputs that are valued by customers.

ANS:TPTS:1DIF:Easy

OBJ:3 – Explain the concept of the value chain

NAT: AACSB Analytic | Creation of Value KEY: Knowledge

14.At Adam’s bicycle repair shop, the primary value chain activity of production occurs each time a customer’s bicycle is repaired.

ANS:TPTS:1DIF:Moderate

OBJ:3 – Explain the concept of the value chain

NAT: AACSB Reflective Thinking | Creation of Value KEY: Application

15.Walmart pursues a low cost operator policy.

ANS:TPTS:1DIF:Moderate

OBJ:3 – Explain the concept of the value chain

NAT: AACSB Reflective Thinking | Creation of Value KEY: Application

Reviews

There are no reviews yet.

Write a review

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bestsellers

Quick Buy

Test Bank for The Legal Environment of Business: Text and Cases 11th Edition Cross

$50.00
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant DownloadAuthors: Frank B. Cross, Roger LeRoy MillerISBN-10: 0357129768ISBN-13: 9780357129760Publisher ‏ : ‎ Cengage LearningEdition: 11
Quick Buy

Test Bank For Human Resource Management 9th Edition by Gary Dessler

$15.00
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download
  • ISBN-10 ‏ : ‎ 0130664928
  • ISBN-13 ‏ : ‎ 978-0130664921
  • Publisher ‏ : ‎ Pearson College Div; 9th edition (February 22, 2002)
Quick Buy

Test Bank For An Introduction To Business Ethics 6Th Edition By Joseph DesJardins

$24.00
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant DownloadISBN-13: 978-1259922664 ISBN-10: 1259922669
Quick Buy

The Management of Strategy Concepts International Edition 10th Edition by R. Duane Ireland - Test Bank

$28.00
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant DownloadISBN-10: 1133584691, ISBN-13: 9781133584698
Quick Buy

Human Resource Management Gaining A Competitive Advantage 10th Edition Noe by Raymond Andrew Noe - Test Bank

$25.00
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download
  • ISBN-10 ‏ : ‎ 1259578127
  • ISBN-13 ‏ : ‎ 978-1259578120
  • Publisher ‏ : ‎ McGraw Hill; 10th edition (February 12, 2016)

 

 

Product has been added to your cart