TESTBANK RESOURCES

Test Bank For The Exploration of Economics International Edition 6th Edition by Robert L. Sexton

Digital item No Waiting Time Instant DownloadISBN-10: 1111970386 ISBN-13: 978-1111970383

In Stock

$35.00

Compare
SKU:000786000476

Test Bank For The Exploration of Economics International Edition 6th Edition by Robert L. Sexton

Chapter 3—Scarcity, Trade-Offs, and Production Possibilities

TRUE/FALSE

1.In a market economy, government officials make most production decisions in a centralized manner.

ANS:FPTS:1REF:p. 75

TOP: 3.1 The Three Economic Questions Every Society Faces | What Goods and Services Will Be Produced?

2.Consumer sovereignty means that consumers vote with their dollars in a market economy, which helps determine what is produced.

ANS:TPTS:1REF:p. 75

TOP: 3.1 The Three Economic Questions Every Society Faces | What Goods and Services Will Be Produced?

3.In a market economy, prices help determine the distribution of goods and services but not the allocation of resources.

ANS:FPTS:1REF:p. 76

TOP: 3.1 The Three Economic Questions Every Society Faces | How Will the Goods and Services Be Produced?

4.An increase in production of one good will have zero opportunity cost only if the economy initially existed at a point inside the production possibilities curve.

ANS:TPTS:1REF:p. 82

TOP: 3.3 The Production Possibilities Curve | The Production Possibilities Curve

5.Capital-intensive production techniques tend to be utilized most commonly in countries where labor is relatively cheap.

ANS:FPTS:1REF:p. 76

TOP: 3.1 The Three Economic Questions Every Society Faces | How Will the Goods and Services Be Produced?

6.High wage countries like the United States tend to use less labor-intensive production methods than low wage countries like Mexico.

ANS:TPTS:1REF:p. 76

TOP: 3.1 The Three Economic Questions Every Society Faces | How Will the Goods and Services Be Produced?

7.An economy that has many unemployed workers and idle factories is not operating efficiently.

ANS:TPTS:1REF:p. 84

TOP: 3.3 The Production Possibilities Curve | Inefficiency and Efficiency

8.The production possibilities curve marks the boundary between attainable and unattainable combinations of output.

ANS:TPTS:1REF:p. 81

TOP: 3.3 The Production Possibilities Curve | The Production Possibilities Curve

9.Any output combination outside the production possibilities curve is attainable in the current period only if prices decrease.

ANS:FPTS:1REF:p. 81

TOP: 3.3 The Production Possibilities Curve | The Production Possibilities Curve

10.A decrease in the unemployment rate will shift an economy’s production possibilities curve outward.

ANS:FPTS:1REF:p. 84

TOP: 3.3 The Production Possibilities Curve | Inefficiency and Efficiency

11.An increase in available resources will tend to cause a society’s production possibilities curve to shift inward.

ANS:FPTS:1REF:p. 87

TOP: 3.4 Economic Growth and the Production Possibilities Curve | Generating Economic Growth

12.An improvement in technology will tend to cause a society’s production possibilities curve to shift outward.

ANS:TPTS:1REF:p. 87

TOP: 3.4 Economic Growth and the Production Possibilities Curve | Generating Economic Growth

13.The opportunity cost of a particular good tends to increase with its rate of output because some resources cannot be easily adapted from the production of one good or service to another.

ANS:TPTS:1REF:p. 84

TOP: 3.3 The Production Possibilities Curve | The Law of Increasing Opportunity Cost

14.The production possibilities curve for an economy that experiences a constant opportunity cost of production is linear (a straight line).

ANS:TPTS:1REF:p. 84

TOP: 3.3 The Production Possibilities Curve | The Production Possibilities Curve

15.The law of increasing opportunity costs implies that a society’s production possibilities curve will be a straight line.

ANS:FPTS:1REF:p. 84

TOP: 3.3 The Production Possibilities Curve | The Law of Increasing Opportunity Cost

Reviews

There are no reviews yet.

Write a review

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bestsellers

Quick Buy

Test Bank For Money Banking and Financial Markets 5th Edition Cecchetti

$19.00
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant DownloadISBN10: 1259746747, ISBN13: 9781259746741
Quick Buy

The Economics Of Money Banking And Financial Markets 6th Canadian Edition By Mishkin - Test Bank

$30.00
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant DownloadISBN-10: 0133897389 ISBN-13: 978-0133897388Publisher ‏ : ‎ Pearson CanadaAUTHORS: Frederic S. Mishkin,Apostolos SerletisEDITION: 6th
Quick Buy

Microeconomics 14Th Canadian Edition by Ragan - Test Bank

$35.00
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant DownloadISBN-10: 0321794877 ISBN-13: 978-0321794871Publisher ‏ : ‎ Pearson CanadaAuthors: Christopher T.S. RaganEdition: 14th
Quick Buy

Managerial Economics, 5th Edition Test Bank

$45.00
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download5th Edition Luke M. Froeb, Brian T. McCann, Michael R. Ward, Mike Shor Publisher: Cengage Learning ISBN: 9781337106665  
Quick Buy

Understanding Economics International Edition, 14th Edition by Russell S. Sobel - Test Bank

$25.00
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant DownloadPublisher ‏ : ‎ South-Western College Pub; 14th edition (8 May 2012)Language ‏ : ‎ EnglishPaperback ‏ : ‎ 816 pagesISBN-10 ‏ : ‎ 1111971595ISBN-13 ‏ : ‎ 978-1111971595
Quick Buy

Understanding Economics International Edition 13th Edition by Russell S. Sobel - Test Bank

$20.00
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant DownloadISBN-10 ‏ : ‎ 0538756187ISBN-13 ‏ : ‎ 978-0538756181Publisher ‏ : ‎ South-Western; Internationaled of 13th revised ed edition (21 May 2010)
Quick Buy

Test Bank For The U.S. Banking System 3rd Edition

$15.00
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant DownloadISBN-13: 978-1285090894 ISBN-10: 1285090896

 

 

Product has been added to your cart