TESTBANK RESOURCES

Test Bank for Political Science An Introduction 13th Edition by Roskin

Digital item No Waiting Time Instant DownloadISBN-13: 978-0205978007 ISBN-10: 0205978002

In Stock

$25.00

Compare
SKU:000786000255

Test Bank for Political Science An Introduction 13th Edition by Roskin

Chapter 2 Theories

MULTIPLE-CHOICE QUESTIONS

1. __________ wrote Republic.

  1. Aristotle
  2. Plato
  3. Hans J. Morgenthau
  4. Niccolo Machiavelli

Answer: B

Learning Objective: 2.1

Page Ref: 21

Topic/A-head: Classic Theories

Skill Level: Remember the Facts 

2. Plato and Aristotle were from __________.

  1. Great Britain
  2. Italy
  3. Greece
  4. Egypt

Answer: C

Learning Objective: 2.1

Page Ref: 21

Topic/A-head: Classic Theories 

Skill Level: Remember the Facts 

3. Aristotle argued that the best political communities would be __________.

  1. dominated by wealthy citizens
  2. oligarchies
  3. formed by elites
  4. formed by citizens of the middle class

Answer: D

Learning Objective: 2.1

Page Ref: 21

Topic/A-head: Classic Theories 

Skill Level: Understand the Concepts 

4. Which of the following best characterizes Aristotle?

  1. He only explained what is.
  2. He only explained what ought to be.
  3. He explained both what is and what ought to be.
  4. He neither explained what is nor what ought to be.

Answer: C

Learning Objective: 2.1

Page Ref: 21

Topic/A-head: Classic Theories

Skill Level: Understand the Concepts

5. Which of the following would be consistent with Confucius’s vision of government?

  1. Immoral behavior by rulers
  2. Participation of the masses
  3. Moral behavior by rulers
  4. Limits on family ties

Answer: C

Learning Objective: 2.1

Page Ref: 22

Topic/A-head: Classic Theories

Skill Level: Understand the Concepts

6. What shape depicted in your text might best describe healthcare reform according to a liberal?

  1. A diamond
  2. An upside down triangle
  3. A triangle
  4. A vertical rectangle

Answer: C

Learning Objective: Introduction

Page Ref: 20

Topic/A-head: Introduction

Skill Level: Apply What You Know

7. Which statement best reflects a descriptive statement?

  1. The United States has a higher infant mortality rate than Japan.
  2. The United States should do more to help the poor.
  3. The United States would benefit from lower taxes.
  4. The United States would benefit from building more prisons.

Answer: A

Learning Objective: 2.1

Page Ref: 21

Topic/A-head: Classic Theories

Skill Level: Apply What You Know

8. Which statement best reflects a normative description?

  1. The United States has higher taxes than most European democracies.
  2. The United States has lower taxes than most European democracies.
  3. The United States has a federal income tax.
  4. The United States has tax rates that are too low.

Answer: D

Learning Objective: 2.1

Page Ref: 21

Topic/A-head: Classic Theories 

Skill Level: Apply What You Know

9. Which of the following pairs of terms are most incompatible with each other?

  1. Descriptive, realism
  2. Normative, realism
  3. Descriptive, realism
  4. Normative, zeitgeist

Answer: B

Learning Objective: 2.1

Page Ref: 21

Topic/A-head: Classic Theories 

Skill Level: Analyze It

10. Aristotle and John Locke might agree on which point?

  1. The importance of voting rights for all citizens
  2. The importance of property rights
  3. The importance of changing paradigms
  4. The importance of the scientific method

Answer: B

Learning Objective: 2.1

Page Ref: 21

Topic/A-head: Classic Theories 

Skill Level: Analyze It

Reviews

There are no reviews yet.

Write a review

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bestsellers

Quick Buy

We The People An Introduction to American Government 12th Edition by Thomas Patterson Test Bank

$24.00
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant DownloadISBN 10: 1259439186 / ISBN 13: 9781259439186Published by McGraw-Hill Education, 2016Author: Thomas PattersonEdition: 12
Quick Buy

Test Bank for Political Science An Introduction 13th Edition by Roskin

$25.00
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant DownloadISBN-13: 978-0205978007 ISBN-10: 0205978002

 

 

Product has been added to your cart