TESTBANK RESOURCES

Test Bank For Police Ethics 2nd Edition by Douglas W. Perez

Digital item No Waiting Time Instant DownloadISBN-13: 978-1111544515 ISBN-10: 1111544514

In Stock

Original price was: $75.00.Current price is: $24.00.

Compare
SKU:000786000251

Test Bank For Police Ethics 2nd Edition by Douglas W. Perez

Chapter 3-The Nature of Police Work

Police Ethics: A Matter of Character, 2nd Edition

TRUE/FALSE

1.Everyone who experiences police work develops at least some level of frustration due to the fact that the job is replete with paradox.

ANS: T PTS: 1 REF: pg. 42

2.The paradoxes of coercive power are the only paradoxes faced by police officers.

ANS: F PTS: 1 REF: pg. 42

3.The duties that police are supposed to accomplish and the roles that they are supposed to play are multiple, conflicting, and vague.

ANS: T PTS: 1 REF: pg. 43

4.The three main functions of police (enforce the law, maintain order, provide services to the community) rarely conflict with each other.

ANS: F PTS: 1 REF: pg. 43

5.Because of how the criminal justice system operates, the police can be at odds with its due process principles.

ANS: T PTS: 1 REF: pg. 44

6.Stereotyping in and of itself is an operational principle of life.

ANS: T PTS: 1 REF: pg. 44

7.Police officers, like others in the criminal justice system, tend to “normalize crime.”

ANS: T PTS: 1 REF: pg. 44

8.By keeping some distance from the population they police, the police can appear callous and uncaring.

ANS: T PTS: 1 REF: pg. 46

9.The overwhelming majority of people hold stereotypes about the police.

ANS: T PTS: 1 REF: pg. 46

10.Muir labeled five paradoxes of coercive power.

ANS: F PTS: 1 REF: pg. 48

MULTIPLE CHOICE

1.The duties that police are supposed to accomplish and the roles they are supposed to play are

a.

multiple

c.

vague

b.

conflicting

d.

all of the above

ANS: D PTS: 1 REF: pg. 43

2.The three major functions of the police are to

a.

enforce the law

c.

provide services to the community

b.

maintain order

d.

all of the above

ANS: D PTS: 1 REF: pg. 43

3.The three major functions of the police include each of these except:

a.

enforce the law

c.

protect VIPs

b.

maintain order

d.

provide services to the community

ANS: C PTS: 1 REF: pg. 43

4.If police observe drug use at a huge, orderly rock concert, or deal with a large group of underage drinkers at an otherwise calm and controlled fraternity party, the 

a.

law enforcement function is in direct conflict with the order maintenance function

b.

law enforcement function is in direct conflict with the service to the community function

c.

order maintenance function is in direct conflict with the service to the community function

d.

none of the above

ANS: A PTS: 1 REF: pg. 43

5.On the street, the police must focus on substantive guilt. In the courts, the focus is on

a.

substantive guilt

c.

procedural guilt

b.

who has the best lawyer

d.

civil rights

ANS: C PTS: 1 REF: pg. 44

Reviews

There are no reviews yet.

Write a review

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bestsellers

Quick Buy

Youth Gangs in American Society 4th Edition by Randall G. Shelden - Test Bank

Original price was: $55.00.Current price is: $25.00.
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant DownloadISBN: 1133049567 ISBN-13: 9781133049562Authors: Randall G Shelden, Shelden, Tracy,Sharon K Tracy, William B Brown, BrownPublisher ‏ : ‎ Cengage Learning
Quick Buy

Test Bank For The Law of Corporations and Other Business Organizations 6th Edition by Angela Schneeman

Original price was: $55.00.Current price is: $28.00.
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant DownloadISBN-13: 978-1133019145 ISBN-10: 1133019145
Quick Buy

Test Bank For Police Ethics 2nd Edition by Douglas W. Perez

Original price was: $75.00.Current price is: $24.00.
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant DownloadISBN-13: 978-1111544515 ISBN-10: 1111544514
Quick Buy

Test Bank For Police Operations Theory and Practice 6th Edition by Kären M. Hess

Original price was: $75.00.Current price is: $34.00.
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant DownloadISBN-13: 978-1285052625 ISBN-10: 1285052625
Quick Buy

Test Bank For Practical Law Office Management 4e Cynthia Traina Donnes

Original price was: $55.00.Current price is: $30.00.
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant DownloadISBN-13: 978-1305577923 ISBN-10: 1305577922
Quick Buy

Test Bank For An Introduction to Policing 7th Edition by Dempsey

Original price was: $55.00.Current price is: $28.00.
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant DownloadISBN-13: 978-1133594703 ISBN-10: 1133594700
Quick Buy

Test Bank For POLICE 2nd Edition by John S. Dempsey

Original price was: $85.00.Current price is: $24.00.
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant DownloadISBN-10: 1133016650, ISBN-13: 9781133016656

 

 

Product has been added to your cart