TESTBANK RESOURCES

Test Bank For POLICE 2nd Edition by John S. Dempsey

Digital item No Waiting Time Instant DownloadISBN-10: 1133016650, ISBN-13: 9781133016656

In Stock

Original price was: $85.00.Current price is: $24.00.

Compare
SKU:000786000249

Test Bank For POLICE 2nd Edition by John S. Dempsey

Chapter 02: Organizing Security in the United States

TRUE/FALSE

1.Most police departments are very small, with about 87 percent employing fewer than 25 sworn officers.

ANS: T PTS: 1 REF: p. 21

2.The Federal Witness Security Program (Federal Witness Protection Program) is administered by the FBI.

ANS: F PTS: 1 REF: p. 27

3.The governmental power to make or enforce laws in Indian country is divided among federal, state, and tribal governments.

ANS: T PTS: 1 REF: pp. 22–23

4.U.S. law enforcement has developed over the years based on a philosophy of local control.

ANS: T PTS: 1 REF: p. 17

5.Many small remote towns and villages cannot afford to hire local police officers and often rely on state troopers based in areas far away.

ANS: T PTS: 1 REF: p. 21

6.Some anti-illegal-immigration advocates say “sanctuary cities” shield foreign criminals from deportation and hamper federal efforts to combat illegal immigration and terrorism.

ANS: T PTS: 1 REF: p. 24

7.Section 287 (g) of the 1996 Immigration and Nationality Act allows deputization of local police officers to help enforce federal immigration laws.

ANS: T PTS: 1 REF: p. 24

8.Forty-nine of the fifty U.S. states have a primary state law enforcement agency.

ANS: T PTS: 1 REF: p. 24

9.The largest state law enforcement agency is the Texas Highway Patrol.

ANS: F PTS: 1 REF: p. 24

10.At the state level, there are three distinct models of law enforcement agencies.

ANS: F PTS: 1 REF: p. 25

11.Historically, state police departments were developed to deal with growing crime in nonurban areas of the country, which was attributable to the increasing mobility of Americans, the proliferation of cars, and the ease of travel.

ANS: T PTS: 1 REF: p. 25

12.Generally, state police patrol small towns and state highways, regulate traffic, and have the primary responsibility to enforce some state laws.

ANS: T PTS: 1 REF: p. 25

13.The U.S. Constitution does give the national government power over a limited number of crimes.

ANS: T PTS: 1 REF: p. 25

14.The Department of Justice is under the control of the U.S. Attorney General.

ANS: T PTS: 1 REF: p. 26

Reviews

There are no reviews yet.

Write a review

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bestsellers

Quick Buy

Youth Gangs in American Society 4th Edition by Randall G. Shelden - Test Bank

Original price was: $55.00.Current price is: $25.00.
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant DownloadISBN: 1133049567 ISBN-13: 9781133049562Authors: Randall G Shelden, Shelden, Tracy,Sharon K Tracy, William B Brown, BrownPublisher ‏ : ‎ Cengage Learning
Quick Buy

Test Bank For The Law of Corporations and Other Business Organizations 6th Edition by Angela Schneeman

Original price was: $55.00.Current price is: $28.00.
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant DownloadISBN-13: 978-1133019145 ISBN-10: 1133019145
Quick Buy

Test Bank For Police Ethics 2nd Edition by Douglas W. Perez

Original price was: $75.00.Current price is: $24.00.
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant DownloadISBN-13: 978-1111544515 ISBN-10: 1111544514
Quick Buy

Test Bank For Practical Law Office Management 4e Cynthia Traina Donnes

Original price was: $55.00.Current price is: $30.00.
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant DownloadISBN-13: 978-1305577923 ISBN-10: 1305577922
Quick Buy

Test Bank For Police Operations Theory and Practice 6th Edition by Kären M. Hess

Original price was: $75.00.Current price is: $34.00.
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant DownloadISBN-13: 978-1285052625 ISBN-10: 1285052625
Quick Buy

Test Bank For An Introduction to Policing 7th Edition by Dempsey

Original price was: $55.00.Current price is: $28.00.
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant DownloadISBN-13: 978-1133594703 ISBN-10: 1133594700
Quick Buy

Test Bank For POLICE 2nd Edition by John S. Dempsey

Original price was: $85.00.Current price is: $24.00.
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant DownloadISBN-10: 1133016650, ISBN-13: 9781133016656

 

 

Product has been added to your cart