TESTBANK RESOURCES

Test Bank For Nutrition Essentials and Diet Therapy 11th Edition By Stacy Nix Peckenpaugh

Digital item No Waiting Time Instant Download

In Stock

$35.00

Compare
SKU:000786000122

Test Bank For Nutrition Essentials and Diet Therapy 11th Edition By Stacy Nix Peckenpaugh

Peckenpaugh: Nutrition Essentials and Diet Therapy, 11th Edition

Chapter 3: The Micronutrients of Balanced Meals: Vitamins, Minerals, Phytochemicals, and Water

Test Bank

MULTIPLE CHOICE

1.Vitamins

a.

Provide energy

b.

Are synthesized by the body

c.

Are needed in large amounts

d.

Are necessary for proper growth and development

ANS: D

2.Water-soluble vitamins

a.

Can be stored in the liver

b.

Do not have to be included in the diet on a daily basis

c.

Are found in citrus fruits

d.

Are found in margarine

ANS: C

3.Fat-soluble vitamins

a.

Are more stable than water-soluble vitamins

b.

Are found in all foods

c.

Must be supplied daily

d.

Cannot be stored by the body

ANS: A

4.The term vitamin B complex refers to

a.

Thiamin and riboflavin only

b.

Niacin and folacin only

c.

All water-soluble vitamins, except ascorbic acid

d.

Vitamins B6 and B12

ANS: C

5.Vitamin C is

a.

Always toxic in high doses

b.

Found in bread and cereal

c.

Stored in the body

d.

Involved in the conversion of folate to folic acid

ANS: D

6.Vitamin A is important in

a.

Helping eyes adapt to dim light

b.

Maintaining healthy skin

c.

Preventing scurvy

d.

Both A and B

ANS: D

7.Vitamin E is responsible for

a.

Absorption of vitamin C

b.

Protecting red blood cells from rupturing

c.

Destroying vitamin A

d.

Oxidizing polyunsaturated fatty acids

ANS: B

8.If a person has vitamin K deficiency, which of the following is likely to occur?

a.

Acne

b.

Formation of blood clots

c.

Excessive bleeding

d.

Acidosis

ANS: C

9.A person who consumes the recommended amounts of milk or milk products will have an adequate intake of

a.

Calcium and vitamin B2

b.

Iron

c.

Vitamin A

d.

Thiamin

ANS: A

10.Which of the following is not a good source of vitamin A?

a.

Dark-green, leafy vegetables

b.

Orange vegetables and fruits

c.

Liver

d.

Whole-wheat bread

ANS: D

Reviews

There are no reviews yet.

Write a review

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bestsellers

Quick Buy

Lutz’s Nutrition and Diet Therapy 7th Edition Mazur Litch Test Bank

$24.00
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant DownloadChapters: 22Format: PDFISBN-13: 978-0803668140ISBN-10: 0803668147Publisher: F.A. Davis CompanyAuthors: Erin E. Mazur, Nancy A. Litch
Quick Buy

Test Bank For Nutrition Now 8th Edition By Judith E. Brown

$45.00
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant DownloadISBN-10: 0357021657, ISBN-13: 9780357021651
Quick Buy

Test Bank For Nutrition Through the Life Cycle 5th Edition by Judith E. Brown

$35.00
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant DownloadISBN-10: 1133600492, ISBN-13: 9781133600497
Quick Buy

Test Bank for Nutrition Through the Life Cycle 4th Edition By by Judith E. Brown

$50.00
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant DownloadISBN-10: 0538733411, ISBN-13: 9780538733410
Quick Buy

Test Bank For Nutrition Science and Applications, Binder Ready Version, 4th Edition Smolin, Grosvenor

$25.00
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant DownloadISBN: 978-1-119-22464-8, ISBN: 9781119224648

 

 

Product has been added to your cart