TESTBANK RESOURCES

Test Bank For Nutrition Concepts And Controversies 2nd Edition by Ellie Whitney Frances Sizer

Digital item No Waiting Time Instant Download

In Stock

$25.00

Compare
SKU:000786000129

Test Bank For Nutrition Concepts And Controversies 2nd Edition by Ellie Whitney Frances Sizer

Chapter 2-Nutrition Tools—Standards and Guidelines

MULTIPLE CHOICE

1.Which of the following is an appropriate use for dietary reference intakes (DRI)?

a.

ensuring that maximum nutrient requirements are met

b.

estimating the nutrient needs of persons with medical problems

c.

planning diets for population groups such as military personnel

d.

estimating the inadequacy of an individual’s nutrient intake

ANS: C PTS: 1 REF: Page 30

2.Which of the following standards establishes population-wide average requirements used by nutrition policymakers?

a.

Daily Values (DV)

b.

Recommended Dietary Allowances (RDA)

c.

Recommended Daily Allowances (RDA)

d.

Estimated Average Requirements (EAR)

ANS: D PTS: 1 REF: Page 29

3.Which of the following statements about the dietary reference intakes (DRI) is the most accurate?

a.

They are for healthy individuals.

b.

They are based on review of available testimonials.

c.

They are published by a committee composed of dietitians.

d.

They are maximum requirements, not recommendations.

ANS: A PTS: 1 REF: Page 31

4.For which of the following reasons would a nutrient NOT have a tolerable upper intake level (UL)?

a.

No food contains toxic levels of nutrients.

b.

Insufficient data exist to establish a value.

c.

No caution is required when consuming supplements of that nutrient.

d.

It is safe to consume in any amount.

ANS: B PTS: 1 REF: Page 30

5.Which of the following statements about Daily Values (DV) is the most accurate?

a.

They apply to healthy people only.

b.

They are the best way to compare the nutritional content of different foods.

c.

They are not yet required on Canadian nutrition labels.

d.

They are useful as nutrient intake goals for individuals.

ANS: B PTS: 1 REF: Page 33

6.Which of the following recommendations with regard to oils and fats does the most recent version of Canada’s Food Guide make?

a.

Do not consume butter, lard, or shortening.

b.

Include at least 3 to 4 tbs (45 to 60 mL) daily.

c.

Choose soft margarines that are low in saturated fats and trans fats.

d.

Use vegetable oils such as coconut, olive, and palm kernel.

ANS: C PTS: 1 REF: Page 38

7.Which of the following food groups is located along the innermost arc of the rainbow depiction on the cover of Canada’s Food Guide?

a.

meats and alternatives

b.

milk and alternatives

c.

vegetables and fruits

d.

grain products

ANS: A PTS: 1 REF: Page 36

8.For which of the following elements of diet planning are exchange systems most useful?

a.

portion control

b.

adequacy

c.

calorie control

d.

balance

ANS: C PTS: 1 REF: Page 49

9.Which of the following is a key nutrient or other food component typically found in vegetables and fruits?

a.

vitamin B12

b.

trans fats

c.

fibre

d.

proteins

ANS: C PTS: 1 REF: Page 34

10.According to Canada’s Physical Activity Guide to Healthy Active Living, how long should individuals exercise each day?

a.

at least 50 minutes

b.

at least 40 minutes

c.

at least 30 minutes

d.

at least 20 minutes

ANS: C PTS: 1 REF: Page 34

Reviews

There are no reviews yet.

Write a review

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bestsellers

Quick Buy

Lutz’s Nutrition and Diet Therapy 7th Edition Mazur Litch Test Bank

$24.00
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant DownloadChapters: 22Format: PDFISBN-13: 978-0803668140ISBN-10: 0803668147Publisher: F.A. Davis CompanyAuthors: Erin E. Mazur, Nancy A. Litch
Quick Buy

Test Bank For Nutrition Now 8th Edition By Judith E. Brown

$45.00
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant DownloadISBN-10: 0357021657, ISBN-13: 9780357021651
Quick Buy

Test Bank For Nutrition Through the Life Cycle 5th Edition by Judith E. Brown

$35.00
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant DownloadISBN-10: 1133600492, ISBN-13: 9781133600497
Quick Buy

Test Bank for Nutrition Through the Life Cycle 4th Edition By by Judith E. Brown

$50.00
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant DownloadISBN-10: 0538733411, ISBN-13: 9780538733410
Quick Buy

Test Bank For Nutrition Science and Applications, Binder Ready Version, 4th Edition Smolin, Grosvenor

$25.00
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant DownloadISBN: 978-1-119-22464-8, ISBN: 9781119224648

 

 

Product has been added to your cart