TESTBANK RESOURCES

Test bank for Nutrition and Diet Therapy 11th Edition by Ruth Roth

Digital item No Waiting Time Instant DownloadBook Name: Nutrition & Diet TherapyEdition : 11th EditionAuthor name: Ruth A. Roth

In Stock

$28.00

Compare
SKU:000786000132

Test Bank for Nutrition and Diet Therapy 11th Edition by Ruth Roth

CHAPTER 3: DIGESTION, ABSORPTION, AND METABOLISM

MULTIPLE CHOICE

1.What area of the stomach does the bolus of food first enter?

a.

fundus

c.

body of the stomach

b.

pylorus

d.

duodenum

ANS: A PTS: 1 DIF: A TOP: Digestion

2.Which of the following is a hormone that triggers the release of gastric juices?

a.

gastrin

c.

trypsin

b.

pepsin

d.

secretin

ANS: A PTS: 1 DIF: A TOP: Digestion

3.Which hormone causes the release of sodium bicarbonate to neutralize the acidity of chyme?

a.

gastrin

c.

secretin

b.

pepsin

d.

none of the above

ANS: C PTS: 1 DIF: A TOP: Digestion

4.Projecting from the small intestine are microscopic fingerlike projections known as ____.

a.

villi

c.

capillaries

b.

cilia

d.

both a and b

ANS: A PTS: 1 DIF: A TOP: Absorption

5.What is the name of the process that takes released energy and builds new substances from simpler ones?

a.

anabolism

c.

oxidation

b.

catabolism

d.

metabolism

ANS: A PTS: 1 DIF: A TOP: Metabolism

6.Which of the following factors does not contribute to one’s basal metabolic rate (BMR)?

a.

lean body mass

c.

heredity

b.

daily activity

d.

climate

ANS: B PTS: 1 DIF: A TOP: Basal Metabolic Rate

7.Which statement is true?

a.

As lean body mass decreases, so does one’s BMR.

b.

As lean body mass decreases, one’s BMR increases.

c.

There is no relationship between BMR and lean body mass.

d.

BMR is inversely related to lean body mass.

ANS: A PTS: 1 DIF: B TOP: Basal Metabolic Rate

8.Metabolism is the body’s ____.

a.

use of energy to conserve nutrients

b.

use of food to create energy

c.

process whereby food is broken down into smaller parts

d.

all of the above

ANS: B PTS: 1 DIF: A TOP: Metabolism

9.The process of digestion begins in the ____.

a.

esophagus

c.

mouth

b.

stomach

d.

small intestine

ANS: C PTS: 1 DIF: A TOP: Digestion

10.What term is used to describe the movement caused by rhythmic contractions of the muscular wall of the gastrointestinal tract?

a.

mechanical

c.

peristalsis

b.

chemical

d.

hydrolysis

ANS: C PTS: 1 DIF: A TOP: Digestion

Reviews

There are no reviews yet.

Write a review

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bestsellers

Quick Buy

Lutz’s Nutrition and Diet Therapy 7th Edition Mazur Litch Test Bank

$24.00
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant DownloadChapters: 22Format: PDFISBN-13: 978-0803668140ISBN-10: 0803668147Publisher: F.A. Davis CompanyAuthors: Erin E. Mazur, Nancy A. Litch
Quick Buy

Test Bank For Nutrition Now 8th Edition By Judith E. Brown

$45.00
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant DownloadISBN-10: 0357021657, ISBN-13: 9780357021651
Quick Buy

Test Bank For Nutrition Through the Life Cycle 5th Edition by Judith E. Brown

$35.00
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant DownloadISBN-10: 1133600492, ISBN-13: 9781133600497
Quick Buy

Test Bank for Nutrition Through the Life Cycle 4th Edition By by Judith E. Brown

$50.00
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant DownloadISBN-10: 0538733411, ISBN-13: 9780538733410
Quick Buy

Test Bank For Nutrition Science and Applications, Binder Ready Version, 4th Edition Smolin, Grosvenor

$25.00
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant DownloadISBN: 978-1-119-22464-8, ISBN: 9781119224648

 

 

Product has been added to your cart