TESTBANK RESOURCES

Test Bank for Illustrated Anatomy of the Head and Neck 5th Edition by Margaret J. Fehrenbach

Digital item No Waiting Time Instant DownloadISBN: 9780323396349

In Stock

Original price was: $75.00.Current price is: $25.00.

Compare
SKU:00078600053

Test Bank for Illustrated Anatomy of the Head and Neck 5th Edition by Margaret J. Fehrenbach

MULTIPLE CHOICE

1. Which of the following bony features listed does NOT serve as an opening in bone?

a.

Foramen

b.

Canal

c.

Sulcus

d.

Fissure

ANS: C

Feedback

A

A foramen is a short windowlike opening in bone.

B

A canal is a tubelike opening in bone.

C

A sulcus is a shallow depression or groove on bony surface and NOT an opening in bone.

D

A fissure is a narrow cleftlike opening in bone.

DIF:RecallREF:p. 33OBJ:1 | 2

TOP:CDA: General Chairside, I. A. Demonstrate understanding of basic oral and dental anatomy, physiology, and development

MSC: NBDHE, Scientific Basis for Dental Hygiene Practice, 1.1.1 Head and Neck Anatomy

2. Which of the following bones listed is the ONLY movable bone of the skull?

a.

Hyoid bone

b.

Mandible

c.

Palatine

d.

Vomer

ANS: B

Feedback

A

Even though the hyoid bone is movable and has no bony articulations, it is a bone located in the neck and NOT the skull.

B

The mandible is the only skull bone that moves; it moves at the temporomandibular joint. Within this joint, the mandibular condyle moves within the articular fossa of the temporal bone.

C

The palatine bone may be a skull bone, but it does NOT move.

D

The vomer may be a skull bone, but it does NOT move.

DIF:RecallREF:p. 33OBJ:3

TOP:CDA: General Chairside, I. A. Demonstrate understanding of basic oral and dental anatomy, physiology, and development

MSC: NBDHE, Scientific Basis for Dental Hygiene Practice, 1.1.1 Head and Neck Anatomy

3. The squamosal suture is BEST observed from which view of the skull?

a.

Anterior view

b.

Inferior view

c.

Lateral view

d.

Superior view

ANS: C

Feedback

A

It is difficult to see the squamosal suture on the lateral skull surface from an anterior view.

B

It is difficult to see the squamosal suture on the lateral skull surface from an inferior view.

C

The squamosal suture is the suture between the parietal bones and temporal bones on each side of the skull. This suture is BEST viewed from the lateral view.

D

It is difficult to see the squamosal suture on the lateral skull surface from a superior view.

DIF: Comprehension REF: p. 40 OBJ: 2

TOP:CDA: General Chairside, I. A. Demonstrate understanding of basic oral and dental anatomy, physiology, and development

MSC: NBDHE, Scientific Basis for Dental Hygiene Practice, 1.1.1 Head and Neck Anatomy

4. Which of the following openings within the orbit connects the orbit with the cranial cavity?

a.

Cribriform plate

b.

Infraorbital foramen

c.

Inferior orbital fissure

d.

Superior orbital fissure

ANS: D

Feedback

A

The cribriform plate is a passageway for olfactory nerves from the nasal cavity to the brain.

B

The infraorbital foramen is located inferior to the orbit on the facial surface of the maxilla.

C

The inferior orbital fissure connects the orbit with both the infratemporal and pterygopalatine fossae and NOT the cranial cavity.

D

The superior orbital fissure is a slitlike opening between the lesser and greater wings of the sphenoid bone and serves as a passageway for blood vessels and nerves from the cranial cavity into the orbit, thus connecting the two.

DIF:RecallREF:pp. 46-47OBJ:2

TOP:CDA: General Chairside, I. A. Demonstrate understanding of basic oral and dental anatomy, physiology, and development

MSC: NBDHE, Scientific Basis for Dental Hygiene Practice, 1.1.1 Head and Neck Anatomy

5. After the seventh cranial nerve travels through the petrous part of the temporal bone, through which opening does it exit onto the face?

a.

External auditory meatus

b.

Jugular notch

c.

Foramen spinosum

d.

Stylomastoid foramen

ANS: D

Feedback

A

The external acoustic meatus is the short external canal that leads to the tympanic cavity.

B

The jugular notch, formed by the articulation of temporal and occipital bones, is associated with the jugular vein and the ninth, tenth, and eleventh cranial nerves.

C

The foramen spinosum is more posterior and is associated with the middle meningeal artery.

D

The seventh cranial nerve enters the temporal bone through the internal acoustic meatus, travels within the temporal bone, and exits through the stylomastoid foramen onto the face.

DIF:RecallREF:p. 46OBJ:2

TOP:CDA: General Chairside, I. A. Demonstrate understanding of basic oral and dental anatomy, physiology, and development

MSC: NBDHE, Scientific Basis for Dental Hygiene Practice, 1.1.1 Head and Neck Anatomy

6. Which of the following external foramina can ONLY be observed from an inferior view of the skull?

a.

Hypoglossal canal

b.

Foramen ovale

c.

Foramen spinosum

d.

Stylomastoid foramen

ANS: D

Feedback

A

The hypoglossal canal can be viewed from both inferior and superior aspects of the skull.

B

The foramen ovale can be viewed from both inferior and superior aspects of the skull.

C

The foramen spinosum can be viewed from both inferior and superior aspects of the skull.

D

The stylomastoid foramen is NOT visible from a superior view of the skull and can ONLY be observed from an inferior view of the skull. It is located between the mastoid process and the styloid process on the inferior surface of the petrous part of the temporal bone.

DIF: Comprehension REF: p. 46 OBJ: 2

TOP:CDA: General Chairside, I. A. Demonstrate understanding of basic oral and dental anatomy, physiology, and development

MSC: NBDHE, Scientific Basis for Dental Hygiene Practice, 1.1.1 Head and Neck Anatomy

7. Through which of the following openings in the skull does the twelfth cranial nerve pass?

a.

Internal acoustic meatus

b.

Foramen rotundum

c.

Foramen spinosum

d.

Hypoglossal canal

ANS: D

Feedback

A

The internal acoustic meatus is located on the superior internal surface of the temporal bone and is associated with both the seventh and eighth cranial nerves.

B

The foramen rotundum is located within the sphenoid bone and is associated with the maxillary nerve or second division of the fifth cranial nerve.

C

The foramen spinosum is located within the sphenoid bone and is associated with the middle meningeal artery.

D

The twelfth cranial nerve passes through the hypoglossal canal, an opening in the skull that is located in the occipital bone on each side of the foramen magnum.

DIF:RecallREF:p. 47OBJ:2

TOP:CDA: General Chairside, I. A. Demonstrate understanding of basic oral and dental anatomy, physiology, and development

MSC: NBDHE, Scientific Basis for Dental Hygiene Practice, 1.1.1 Head and Neck Anatomy

8. Why is the pterygoid process of the sphenoid bone an important feature of the skull to the dental professionals?

a.

Serves as an attachment for the muscles of mastication

b.

Serves as an attachment for muscles involved in swallowing

c.

Serves as a landmark observed on maxillary posterior periapical radiographs

d.

Serves as a landmark observed on mandibular posterior periapical radiographs

ANS: A

Feedback

A

The pterygoid process is an attachment for both the lateral and medial pterygoid muscles, which are two muscles of mastication.

B

The pterygoid process does NOT provide attachment for the muscles involved in swallowing.

C

The pterygoid process is NOT a landmark usually observed on maxillary periapical radiographs.

D

The pterygoid process is NOT a landmark observed on mandibular periapical radiographs.

DIF:ApplicationREF:p. 53OBJ:2

TOP:CDA: General Chairside, I. A. Demonstrate understanding of basic oral and dental anatomy, physiology, and development

MSC: NBDHE, Scientific Basis for Dental Hygiene Practice, 1.1.1 Head and Neck Anatomy | NBDHE, Provision of Clinical Dental Hygiene Services, 3.0 Planning and Managing Dental Hygiene Care

9. Through which of the following bony landmarks is the sense of smell carried by olfactory nerves?

a.

Crista galli of the ethmoid bone

b.

Frontal sinuses of the frontal bone

c.

Cribriform plate of the ethmoid bone

d.

Perpendicular plate of the ethmoid bone

ANS: C

Feedback

A

The crista galli is the vertical projection of the ethmoid bone into the cranial cavity. It is an area of attachment for the meninges.

B

The frontal sinuses of the frontal bone do NOT have openings for passage of the olfactory nerves to the brain.

C

The cribriform plate is the superior horizontal part of the ethmoid bone that is perforated for passage of olfactory nerves for the sense of smell.

D

The perpendicular plate of the ethmoid bone forms part of the nasal septum.

DIF:RecallREF:p. 57OBJ:2

TOP:CDA: General Chairside, I. A. Demonstrate understanding of basic oral and dental anatomy, physiology, and development

MSC: NBDHE, Scientific Basis for Dental Hygiene Practice, 1.1.1 Head and Neck Anatomy

10. Which of the following bony features increases the surface area within the nasal cavity?

a.

Perpendicular plate of the ethmoid bone

b.

Inferior nasal conchae

c.

Lacrimal bones

d.

Nasal bones

ANS: B

 

Reviews

There are no reviews yet.

Write a review

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bestsellers

Quick Buy

Anatomy and Physiology The Unity of Form Function 9th Edition Saladin Test Bank

Original price was: $55.00.Current price is: $25.00.
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant DownloadChapters: 29Format: PDFISBN-13: ‎978-1260256000ISBN-10: ‎1260256006Author: Kenneth SaladinPublisher: ‎MG. Hill; 9th edition
Quick Buy

Fundamentals of Anatomy & Physiology 11th Edition Test Bank

Original price was: $55.00.Current price is: $21.00.
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant DownloadChapters: 29Format: PDFISBN-13: 978-0134396026ISBN-10: 0134396022Publisher: ‎ PearsonAuthors: Frederic Martini, Judi Nath, Edwin Bartholomew
Quick Buy

Guyton and Hall Textbook of Medical Physiology 14th Edition Hall Test Bank

Original price was: $55.00.Current price is: $19.00.
(0 Reviews)
  • Instant Download Digital Delivery
  • Publisher ‏ : ‎ Elsevier; 14th edition (June 30, 2020)
  • Language ‏ : ‎ English
  • ISBN-10 ‏ : ‎ 0323597122
  • ISBN-13 ‏ : ‎ 978-0323597128
Quick Buy

Human Physiology An Integrated Approach 7th Edition By Silverthorn -Test Bank

Original price was: $55.00.Current price is: $28.00.
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant DownloadISBN-10: 0321981227 ISBN-13: 978-0321981226Publisher ‏ : ‎ Pearson; 7th editionAuthor: Dee Unglaub Silverthorn
Quick Buy

Understanding Anatomy & Physiology 3rd Edition Test Bank

Original price was: $55.00.Current price is: $23.00.
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant DownloadChapters: 25Format: PDFISBN-13:978-0803676459ISBN-10: 080367645XPublisher: ‎ FA DavisAuthor: Gale Sloan Thompson
Quick Buy

Test Bank for Advanced Physiology and Pathophysiology: Essentials for Clinical Practice

Original price was: $55.00.Current price is: $25.00.
(0 Reviews)
  • Digital Download Instant Delivery
  • Publisher ‏ : ‎ Springer Publishing Company; 1st edition (March 31, 2020)
  • Language ‏ : ‎ English
  • ISBN-10 ‏ : ‎ 0826177077
  • ISBN-13 ‏ : ‎ 978-0826177070
Quick Buy

Test Bank For Hole’s Human Anatomy And Physiology, 14th Edition

Original price was: $55.00.Current price is: $19.00.
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant DownloadBy: David N. Shier Dr., Jackie L. Butler,Ricki Lewis Dr.Publisher: McGraw HillISBN-10: 0078024293ISBN-13: 9780078024290

 

 

Product has been added to your cart