TESTBANK RESOURCES

Test Bank For Anatomy & Physiology 8th Edition by Kevin T. Patton, Gary A. Thibodeau

Digital item No Waiting Time Instant DownloadISBN-13: 978-0323083577 ISBN-10: 0323083579

In Stock

$22.00

Compare
SKU:000786000410

Test Bank For Anatomy & Physiology 8th Edition by Kevin T. Patton, Gary A. Thibodeau

Patton: Anatomy and Physiology, 8th Edition Chapter 02-A: The Chemical Basis of Life

Test Bank

TRUE/FALSE

1. Biochemistry involves the chemical makeup of living organisms and the underlying process of life activities.

ANS: T DIF: Memorization REF: Page 34

TOP: Introduction

2.The number of protons in the nucleus of an atom determines its atomic mass.

ANS: F DIF: Memorization REF: Page 36

TOP: Atomic Number and Atomic Mass

3.The positively charged electrons are found in clouds outside the nucleus of an atom.

ANS: F DIF: Memorization REF: Page 36

TOP:Atomic Structure

4.Two shared pairs of electrons represent a single covalent bond.

ANS: F DIF: Application REF: Page 39 TOP: Covalent Bonds

5.The digestion of food is an example of a decomposition reaction.

ANS:TDIF:ApplicationREF:Page 41

TOP:Chemical Reactions

6.The number and arrangement of electrons orbiting in an atom’s outer shell determine its chemical activity.

ANS: T DIF: Application REF: Page 37 TOP: Energy Levels

7.An atom is chemically inert if its outermost shell has two pairs of electrons.

ANS: F DIF: Application REF: Page 37 TOP: Energy Levels

8.An isotope of an element contains the same number of neutrons but different numbers of protons.

ANS: F DIF: Memorization REF: Page 37

TOP: Isotopes

9.Electrovalent and ionic bonds are the same.

ANS: T DIF: Memorization REF: Page 38

TOP: Ionic Bonds

10.Radiation results from the breaking apart of the nucleus of an atom.

ANS: T DIF: Memorization REF: Page 38

TOP:Radioactivity

11.Radioactivity can cause an atom of one element to change to that of another element.

ANS: T DIF: Memorization REF: Page 38

TOP:Radioactivity

12.Gamma radiation has less mass than alpha or beta radiation.

ANS: T DIF: Application REF: Page 38 TOP: Radioactivity

13.A substance that resists changes in pH when acids or bases are added is called a buffer.

ANS: T DIF: Application REF: Page 45 TOP: Buffers

14.The chemical reaction of an acid with a base will produce a salt and water.

ANS: T DIF: Application REF: Page 45 TOP: Salts

15.Water acts as a very effective solvent.

ANS: T DIF: Memorization REF: Page 43

TOP: Water

Reviews

There are no reviews yet.

Write a review

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bestsellers

Quick Buy

Anatomy and Physiology The Unity of Form Function 9th Edition Saladin Test Bank

$25.00
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant DownloadChapters: 29Format: PDFISBN-13: ‎978-1260256000ISBN-10: ‎1260256006Author: Kenneth SaladinPublisher: ‎MG. Hill; 9th edition
Quick Buy

Fundamentals of Anatomy & Physiology 11th Edition Test Bank

$21.00
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant DownloadChapters: 29Format: PDFISBN-13: 978-0134396026ISBN-10: 0134396022Publisher: ‎ PearsonAuthors: Frederic Martini, Judi Nath, Edwin Bartholomew
Quick Buy

Guyton and Hall Textbook of Medical Physiology 14th Edition Hall Test Bank

$19.00
(0 Reviews)
  • Instant Download Digital Delivery
  • Publisher ‏ : ‎ Elsevier; 14th edition (June 30, 2020)
  • Language ‏ : ‎ English
  • ISBN-10 ‏ : ‎ 0323597122
  • ISBN-13 ‏ : ‎ 978-0323597128
Quick Buy

Human Physiology An Integrated Approach 7th Edition By Silverthorn -Test Bank

$28.00
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant DownloadISBN-10: 0321981227 ISBN-13: 978-0321981226Publisher ‏ : ‎ Pearson; 7th editionAuthor: Dee Unglaub Silverthorn
Quick Buy

Test Bank For Hole’s Human Anatomy And Physiology, 14th Edition

$19.00
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant DownloadBy: David N. Shier Dr., Jackie L. Butler,Ricki Lewis Dr.Publisher: McGraw HillISBN-10: 0078024293ISBN-13: 9780078024290
Quick Buy

Understanding Anatomy & Physiology 3rd Edition Test Bank

$23.00
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant DownloadChapters: 25Format: PDFISBN-13:978-0803676459ISBN-10: 080367645XPublisher: ‎ FA DavisAuthor: Gale Sloan Thompson
Quick Buy

Test Bank for Advanced Physiology and Pathophysiology: Essentials for Clinical Practice

$25.00
(0 Reviews)
  • Digital Download Instant Delivery
  • Publisher ‏ : ‎ Springer Publishing Company; 1st edition (March 31, 2020)
  • Language ‏ : ‎ English
  • ISBN-10 ‏ : ‎ 0826177077
  • ISBN-13 ‏ : ‎ 978-0826177070

 

 

Product has been added to your cart