TESTBANK RESOURCES

Test Bank For America’s Courts and the Criminal Justice System, International Edition 11th Edition by David W. Neubauer

Digital item No Waiting Time Instant Download

In Stock

Original price was: $55.00.Current price is: $24.00.

Compare
SKU:000786000448

Test Bank For America’s Courts and the Criminal Justice System, International Edition 11th Edition by David W. Neubauer

Chapter 3 FEDERAL COURTS TEST BANK

MULTIPLE CHOICE

1.The United States has a dual court system consisting of:

a.

district and superior courts.

c.

criminal and civil courts.

b.

trial and appellate courts.

d.

state and federal courts.

ANS: D REF: 57 OBJ: 1

2. Which of the following is true of appellate courts?

a.

The function of an appellate court is to carefully review the facts that were presented at a defendant’s criminal trial.

b.

Appellate court decisions are always made by a group of judges; decisions are never made by a single judge.

c.

Appellate courts, like trial courts, may hear testimony from witnesses, conduct trials, or use juries.

d.

Appellate court decisions must be unanimous.

ANS: B REF: 61 OBJ: 2

3. Original and appellate jurisdiction fall under what classification of jurisdiction?

a.

geographical jurisdiction

c.

hierarchical jurisdiction

b.

subject matter jurisdiction

d.

general jurisdiction

ANS: C REF: 60-61 OBJ: 2

4. What federal court has original jurisdiction over disputes between states?

a.

Legislative Court

c.

Court of Appeals

b.

District Court

d.

Supreme Court

ANS: D REF: 61 OBJ: 1

5. The political dynamics surrounding the role of the federal government in the criminal justice system is based on the imbalance between federal official’s need to be seen as doing something about the crime problem and:

a.     their limited jurisdiction to do anything.

b.     lack of support from states to partner in addressing crime rates.

c.     fear of increased litigation arising from jurisdictional issues.

d.     double jeopardy issues related to parallel state and federal and federal prosecutions.

ANS: A REF: 84-85 OBJ: 8

6. During the Constitutional Convention, Anti-Federalists maintained the belief that a strong national government would:

a.     provide political and economic unity.

b.     weaken individual liberties.

c.     abolish state courts.

  d.     create a uniform body of federal law.

ANS: B REF: 61-62 OBJ: 3

7.Which Article of the U.S. Constitution provides the basis for the federal judiciary?

a.

Article I

c.

Article III

b.

Article II

d.

Article IV

ANS: C REF: 62 OBJ: 3

8.Which of the following is not true of federal district court judges?

a.

They are nominated by the President.

b.

They must be confirmed by the U.S. Senate.

c.

They must reside in their district.

d.

They are appointed for eight year terms..

ANS: D REF: 65-66 OBJ: 3

9.There are ________ U.S. District Courts, with each state having at least one.

a.

59

c.

94

b.

78

d.

111

ANS: C REF: 65 OBJ: 3

10. In 1968 Congress created this position to alleviate the workload of U.S. District Courts and to replace the former position of U.S. commissioner.

a.

U.S. magistrate judges

c.

U.S. bankruptcy judges

b.

U.S. attorneys

d.

U.S. circuit justices

ANS: A REF: 65 OBJ: 3 and 4

Reviews

There are no reviews yet.

Write a review

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bestsellers

Quick Buy

Youth Gangs in American Society 4th Edition by Randall G. Shelden - Test Bank

Original price was: $55.00.Current price is: $25.00.
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant DownloadISBN: 1133049567 ISBN-13: 9781133049562Authors: Randall G Shelden, Shelden, Tracy,Sharon K Tracy, William B Brown, BrownPublisher ‏ : ‎ Cengage Learning
Quick Buy

Test Bank For The Law of Corporations and Other Business Organizations 6th Edition by Angela Schneeman

Original price was: $55.00.Current price is: $28.00.
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant DownloadISBN-13: 978-1133019145 ISBN-10: 1133019145
Quick Buy

Test Bank For Police Ethics 2nd Edition by Douglas W. Perez

Original price was: $75.00.Current price is: $24.00.
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant DownloadISBN-13: 978-1111544515 ISBN-10: 1111544514
Quick Buy

Test Bank For Police Operations Theory and Practice 6th Edition by Kären M. Hess

Original price was: $75.00.Current price is: $34.00.
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant DownloadISBN-13: 978-1285052625 ISBN-10: 1285052625
Quick Buy

Test Bank For Practical Law Office Management 4e Cynthia Traina Donnes

Original price was: $55.00.Current price is: $30.00.
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant DownloadISBN-13: 978-1305577923 ISBN-10: 1305577922
Quick Buy

Test Bank For An Introduction to Policing 7th Edition by Dempsey

Original price was: $55.00.Current price is: $28.00.
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant DownloadISBN-13: 978-1133594703 ISBN-10: 1133594700
Quick Buy

Test Bank For POLICE 2nd Edition by John S. Dempsey

Original price was: $85.00.Current price is: $24.00.
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant DownloadISBN-10: 1133016650, ISBN-13: 9781133016656

 

 

Product has been added to your cart