TESTBANK RESOURCES

Test Bank For American Government Institutions and Policies, Brief Version 12th Edition by James Q. Wilson

Digital item No Waiting Time Instant DownloadISBN-13: 978-1305109001 ISBN-10: 1305109007

In Stock

Original price was: $55.00.Current price is: $35.00.

Compare
SKU:000786000459

Test Bank For American Government Institutions and Policies, Brief Version 12th Edition by James Q. Wilson

Chapter 03: Federalism Federalism

True / False

1. The American experience suggests that many of the Antifederalists’ primary concerns about the size of government were not unwarranted.

  a.  True

  b.  False

ANSWER:   True

REFERENCES:   51

LEARNING OBJECTIVES:   AGBR.WILS.12.3.1 – LO1

2. The Constitution has been amended only 23 times in more than 225 years.

  a.  True

  b.  False

ANSWER:   False

REFERENCES:   51

LEARNING OBJECTIVES:   AGBR.WILS.12.3.1 – LO1

3. Over the last half-century, state and local government spending has declined significantly.

  a.  True

  b.  False

ANSWER:   False

REFERENCES:   51

LEARNING OBJECTIVES:   AGBR.WILS.12.3.1 – LO1

4. Politically, the most consistent conflict has been relations between state and national governments.

  a.  True

  b.  False

ANSWER:   True

REFERENCES:   52

LEARNING OBJECTIVES:   AGBR.WILS.12.3.1 – LO1

5. The Founders envisioned a system in which the national government would have supreme authority over the state governments.

  a.  True

  b.  False

ANSWER:   False

REFERENCES:   54

LEARNING OBJECTIVES:   AGBR.WILS.12.3.2 – LO2

6. The wording of the U.S. Constitution regarding the federal government’s right to make laws is purposely vague and elastic.

  a.  True

  b.  False

ANSWER:   True

REFERENCES:   55

LEARNING OBJECTIVES:   AGBR.WILS.12.3.2 – LO2

7. Thomas Jefferson generally thought the powers of the federal government should be narrowly construed and strictly limited.

  a.  True

  b.  False

ANSWER:   True

REFERENCES:   55

LEARNING OBJECTIVES:   AGBR.WILS.12.3.2 – LO2

8. Chief Justice John Marshall was an early advocate of states’ rights.

  a.  True

  b.  False

ANSWER:   False

REFERENCES:   56

LEARNING OBJECTIVES:   AGBR.WILS.12.3.2 – LO2

9. In McCulloch v. Maryland, the Supreme Court ruled that the state of Maryland could not tax a bank chartered by the national government.

  a.  True

  b.  False

ANSWER:   True

REFERENCES:   56

LEARNING OBJECTIVES:   AGBR.WILS.12.3.2 – LO2

10. The doctrine of nullification allows states to declare null and void a federal law that violates the Constitution.

  a.  True

  b.  False

ANSWER:   True

REFERENCES:   57

LEARNING OBJECTIVES:   AGBR.WILS.12.3.2 – LO2

 

Reviews

There are no reviews yet.

Write a review

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bestsellers

Quick Buy

Test Bank For Human Sexuality Diversity in Contemporary Society 10th Edition By William Yarber

Original price was: $55.00.Current price is: $35.00.
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN10: 1260397122, ISBN13: 9781260397123
Quick Buy

Learning And Memory 4th Edition By Scott Terry - Test Bank

Original price was: $55.00.Current price is: $20.00.
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant DownloadISBN-10: 0205658628 ISBN-13: 978-0205658626EDITION: 4th EditionAUTHOR: Scott TerryPUBLISHER: Pearson
Quick Buy

Test Bank For Adult Development and Aging The Canadian Experience by Lori Harper

Original price was: $55.00.Current price is: $28.00.
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant DownloadISBN-10: 0176594132 ISBN-13: 978-0176594138
Quick Buy

Test Bank For A Topical Approach to Lifespan Development 9Th Edition By Santrock

Original price was: $55.00.Current price is: $33.00.
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant DownloadISBN-13: 978-1259708787 ISBN-10: 1259708780
Quick Buy

Test Bank Prescott's Microbiology 11Th Edition By Joanne Willey

Original price was: $75.00.Current price is: $45.00.
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant DownloadISBN-13: 978-1260409024 ISBN-10: 1260409023
Quick Buy

Test Bank For American Government Institutions & Policies 14th Edition by James Q. Wilson

Original price was: $55.00.Current price is: $28.00.
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant DownloadISBN-13: 978-1285195094 ISBN-10: 1285195094
Quick Buy

Test Bank For A Guide to Crisis Intervention 5th Edition

Original price was: $65.00.Current price is: $22.00.
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant DownloadISBN-13: 978-1285739908 ISBN-10: 1285739906

 

 

Product has been added to your cart