TESTBANK RESOURCES

Test Bank For Advanced Financial Accounting Canadian 7th Edition By Beechy

Digital item No Waiting Time Instant Download

In Stock

Original price was: $55.00.Current price is: $33.00.

Compare
SKU:000786000386

Test Bank For Advanced Financial Accounting Canadian 7th Edition By Beechy

Beechy, Trivedi, MacAulay  Advanced Financial Accounting, Seventh Edition

Chapter 2  Intercorporate Equity Investments: An Introduction

1) Passive investments can be classified as fair value through profit or loss (FVTPL) or as fair value through other comprehensive income (FVTOCI). Which of the following statements is true?

A) Under both FVTPL and FVTOCI, changes in the fair value of the investment are reported as other comprehensive income on the statement of comprehensive income.

B) Under both FVTPL and FVTOCI, changes in the fair value of the investment are reported under the net income section on the statement of comprehensive income.

C) Under both FVTPL and FVTOCI, dividends received from the investee are reported under the net income section on the statement of comprehensive income.

D) Under both FVTPL and FVTOCI, dividends received from the investee are reported as other comprehensive income on the statement of comprehensive income.

Answer:  C

Page Ref: 28

Learning Obj.:  2.2

Difficulty:  Moderate

2) Rudd Ltd. has a passive investment in Burke Ltd. Rudd has elected to treat Burke as a fair value through other comprehensive income (FVTOCI) investment under IFRS 9 Financial Instruments. Which of the following statements is true?

A) Dividends from Burke are reported as other comprehensive income in Rudd’s statement of comprehensive income (SCI).

B) Dividends from Burke are reported as a line item on Rudd’s statement of financial position.

C) Year-to-year changes in the fair value of the investment in Burke are reported as net income in Rudd’s SCI.

D) Accumulated gains and losses in the fair value of investment in Burke should be reported as a separate component in Rudd’s shareholders’ equity on the statement of financial position.

Answer:  D

Page Ref: 28

Learning Obj.:  2.2

Difficulty:  Moderate

3) Townsend Ltd. has the following shareholders:

Palermo Co.—60%

Nix Ltd.—30%

Riley Ltd.—10%

Nix does not conduct any business with Townsend; nor has it been able to secure a seat on the board of directors. Which of the following statements is true?

A) Nix has significant influence over Townsend.

B) Nix should consider Townsend to be a special purpose entity.

C) Nix should consider Townsend to be an associated company.

D) Nix should treat Townsend as a non-strategic investment.

Answer:  D

Page Ref: 30-32, 35

Learning Obj.:  2.1

Difficulty:  Moderate

4) O’Reilly Ltd. incorporated O’Reilly R&D Co. to conduct research and development activities. O’Reilly R&D is a(n) ________.

A) associated company

B) joint venture

C) structured entity

D) passive investment

Answer:  C

Page Ref: 32-33

Learning Obj.:  2.1

Difficulty:  Easy

5) What is securitization?

A) It is the process of issuing long-term debt for financing.

B) It is the process of issuing preferred and common shares for financing.

C) It is the process of transferring long-term liabilities to a structured entity.

D) It is the process of transferring receivables to a structured entity and issuing securities to finance those receivables.

Answer:  D

Page Ref: 33

Learning Obj.:  2.2

Difficulty:  Easy

6) In Canada, what entities must be included in consolidated financial statements?

A) Subsidiaries only

B) All subsidiaries, except for ones in unrelated industries

C) All domestic subsidiaries

D) All subsidiaries and structured entities

Answer:  D

Page Ref: 33-34

Learning Obj.:  2.2

Difficulty:  Moderate

7) Bela Ltd. has invested in several domestic manufacturing corporations. Which of the following investments would most likely be accounted for under the equity method on Bela’s financial statements?

A) A holding of 15,000 of the 50,000 outstanding common shares of Earthwise Co.

B) A holding of 3,000 of the 10,000 outstanding preferred shares of Earthbent Co.

C) A holding of 5,000 of the 60,000 outstanding common shares of Earth-Kind Co.

D) A holding of 20,000 of the 25,000 outstanding common shares of Earth-Clean Co.

Answer:  A

Page Ref: 35-36

Learning Obj.:  2.1

Difficulty:  Easy

8) On January 1, 20X1, Best Décor Ltd. started Chic Styles Ltd. by contributing $500,000 and received 100% of the common shares of Chic Styles. Chic Styles reported net income of $50,000 in 20X1 and $75,000 in 20X2 and paid out 40% of its net income as dividends in each year. Under the equity method, what amount should be reported as Investment in Chic Styles and Investment Income on Best Décor’s separate-entity 20X2 financial statements?

A) 

Investment in Chic Styles

Investment Income

$500,000

$30,000

B) 

Investment in Chic Styles

Investment Income

$575,000

$75,000

C) 

Investment in Chic Styles

Investment Income

$625,000

$30,000

D) 

Investment in Chic Styles

Investment Income

$625,000

$75,000

Answer:  B

Page Ref: 36

Learning Obj.:  2.2

Difficulty:  Moderate

9) Townsend Ltd. has the following shareholders:

Palermo Co.—60%

Nix Ltd.—30%

Riley Ltd.—10%

Nix has two seats on Townsend’s five-person board of directors. Which of the following statements is true?

A) Nix has significant influence over Townsend.

B) Nix has control over Townsend.

C) Townsend is a special purpose entity to Nix.

D) Nix should treat Townsend as a passive investment.

Answer:  A

Page Ref: 35

Learning Obj.:  2.1

Difficulty:  Moderate

Reviews

There are no reviews yet.

Write a review

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bestsellers

Quick Buy

Understanding Financial Statements 11th Edition By Ormiston Frasier -Test Bank

Original price was: $75.00.Current price is: $25.00.
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant DownloadPublisher ‏ : ‎ Pearson; 11th edition (December 24, 2014)Author: Lyn Fraser Aileen OrmistonLanguage ‏ : ‎ EnglishISBN-10 ‏ : ‎ 0133874036ISBN-13 ‏ : ‎ 978-0133874037
Quick Buy

solution Manual for Financial Accounting: Tools for Business Decision-Making, 6th Canadian Edition

Original price was: $55.00.Current price is: $30.00.
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant DownloadSBN: 978-1-118-80505-3Authors: Paul D. Kimmel, Jerry J. Weygandt,Donald E. Kieso, Barbara Trenholm, Wayne IrvineEdition : 6th
Quick Buy

Financial Accounting: Tools for Business Decision-Making, 6th Canadian Edition Test Bank

Original price was: $55.00.Current price is: $32.00.
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant DownloadPublisher ‏ : ‎ Wiley (Dec 10 2013)Edition : 6th Canadian EditionISBN – 9781118644942
Quick Buy

Practicing Financial Planning For Professionals and CFP Aspirants12th Edition by Sid Mittra - Test Bank

Original price was: $55.00.Current price is: $24.00.
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant DownloadISBN-13: 978-9386042859 ISBN-10: 9789386042859Authors: Sid Mittra,Anandi P Sahu, Brian FischerPublisher ‏ : ‎ SAGE Publications Pvt. Ltd
Quick Buy

Test Bank For Advanced Financial Accounting Canadian 7th Edition By Beechy

Original price was: $55.00.Current price is: $33.00.
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download
Quick Buy

Test Bank For Advanced Financial Accounting 8th Edition by Baker

Original price was: $55.00.Current price is: $28.00.
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant DownloadISBN-13: 978-0073526911 ISBN-10: 9780073526911

 

 

Product has been added to your cart