TESTBANK RESOURCES

Aging And Society Canadian Perspectives 7th Edition by Lori Campbell, Herbert – Test Bank

  • ISBN-10 ‏ : ‎ 0176562265
  • ISBN-13 ‏ : ‎ 978-0176562267
  • Publisher ‏ : ‎ Nelson College Indigenous; 7th edition (Oct. 17 2013)
  • Author Mark Novak  Lori Campbell   Herbert C. Northcott 

In Stock

Original price was: $55.00.Current price is: $25.00.

Compare
SKU:000786000764

Aging And Society Canadian Perspectives 7th Edition by Lori Campbell, Herbert – Test Bank

CHAPTER 1: AGING TODAY

MULTIPLE CHOICE

1. Which of the following is given in the text as a reason for studying aging?

a.

to help oneself live the best old age possible

b.

to enable people to avoid or reverse the effects of aging

c.

to enable people to make old age as inexpensive a time of life as it can be

d.

to learn how to work with elderly clients

ANS:DREF:2-3BLM: REM

2. As of 2011, what percentage of the population comprised older Canadians?

a.

16.0%

b.

15%

c.

9.1%

d.

6.8%

ANS: B REF: 2 BLM: REM

3. By 2036, approximately what percentage of the population will comprise older Canadians as predicted by Statistics Canada?

a.

9%

b.

19%

c.

25%

d.

34%

ANS:CREF:2BLM: REM

4. As society ages, what will change in the Canadian social structure? 

a.

Poverty will increase as more people enter old age.

b.

The government will face economic crisis as pension costs rise.

c.

The mass media will promote ageism.

d.

The healthcare system will add programs to prevent illness before it occurs.

ANS: D REF: 2 BLM: HO

5. Which of the following is an example of a social structure?

a.

the education system

b.

the aging process

c.

the government

d.

the police

ANS: A REF: 2 BLM: HO

6. What effect does an aging society have on the Canadian family?

a.

an increase in the number of people living in three- and four-generation families

b.

a decrease in the number of people who become grandparents during their lifetime

c.

an erosion of values as extended family structures fragment

d.

an increase in financial responsibility placed on elder family members

ANS:AREF:2BLM: HO

7. How will the healthcare system have to adapt as Canadian society ages?

a.

by decreasing the attention given to chronic ailments such as diabetes and arthritis

b.

by favouring the treatment of more acute illnesses

c.

by changing public opinion about old age

d.

by trying to prevent illness before it happens

ANS:DREF:2BLM: HO

8. Dr. Clarke is conducting a research experiment that is studying the process of aging among older Canadians. What is the name for this social science?

a.

tautology

b.

ageism

c.

gerontology

d.

aeonology

ANS: C REF: 2 BLM: HO

9. What are the two points of view that gerontologists use to study aging?

a.

economics and social structures

b.

the family and the education system

c.

bioethics and economics

d.

the individual and society

ANS: D REF: 2 BLM: REM

 

10. What did Unwin and colleagues’ (2008) research find out about perceptions of aging?

a.

People know little about aging.

b.

Old age is seen as a time of weakness and death.

c.

Some attitudes towards the elderly have possibly worsened.

d.

Most people’s knowledge about older people is based on myth or fear.

ANS: C REF: 3 BLM: REM

11. Your uncle Ken has just retired from the workforce, and he needs to find an activity that will keep him in touch with his community. According to recent research found in your textbook, which of the following activities would be a beneficial activity for your uncle?

a. reading books to his grandchildren

  b. baking cookies

  c. working in his woodshop

  d. playing cards at a local library

  ANS: D REF: 4 BLM: HO

12. Which of the following accurately describes stereotypes?

a.

They prevent discrimination and ageism.

b.

They force people to confront the truth about the elderly.

c.

They often have some basis in reality.

d.

They exaggerate and distort the bad, while ignoring the good qualities of a group of people.

ANS: C REF: 5 BLM: HO

13. Which of the following presents a negative stereotype of aging?

a.

an elderly 84 year-old gentleman who plays with his grandchildren

b.

a 95-year-old woman who drives erratically

c.

a 76 year-old male who lives in a nursing home but has an alert memory

d.

an 82-year-old female who learns to do yoga at her recreational centre

ANS: B REF: 5 BLM: HO

14. While playing shuffleboard at the local seniors club, Mr. Jones jokes about Mr. Smith’s poor eyesight after Mr. Smith misses the scoring area. Mr. Jones’ derogatory comment is an example of which type of insult?

  a. the old goat curse

  b. the black sheep effect

  c. elderspeak

  d. ageism

  ANS: B REF: 6 BLM: HO

15. What do gerontologists call prejudice against older people?

a.

a negative stereotype

b.

geriatrics

c.

age dichotomy syndrome

d.

ageism

ANS: D REF: 6-7 BLM: REM

Reviews

There are no reviews yet.

Write a review

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bestsellers

Quick Buy

Test Bank For Human Sexuality Diversity in Contemporary Society 10th Edition By William Yarber

Original price was: $55.00.Current price is: $35.00.
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN10: 1260397122, ISBN13: 9781260397123
Quick Buy

Learning And Memory 4th Edition By Scott Terry - Test Bank

Original price was: $55.00.Current price is: $20.00.
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant DownloadISBN-10: 0205658628 ISBN-13: 978-0205658626EDITION: 4th EditionAUTHOR: Scott TerryPUBLISHER: Pearson
Quick Buy

Test Bank For Adult Development and Aging The Canadian Experience by Lori Harper

Original price was: $55.00.Current price is: $28.00.
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant DownloadISBN-10: 0176594132 ISBN-13: 978-0176594138
Quick Buy

Test Bank For A Topical Approach to Lifespan Development 9Th Edition By Santrock

Original price was: $55.00.Current price is: $33.00.
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant DownloadISBN-13: 978-1259708787 ISBN-10: 1259708780
Quick Buy

Test Bank Prescott's Microbiology 11Th Edition By Joanne Willey

Original price was: $75.00.Current price is: $45.00.
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant DownloadISBN-13: 978-1260409024 ISBN-10: 1260409023
Quick Buy

Test Bank For American Government Institutions & Policies 14th Edition by James Q. Wilson

Original price was: $55.00.Current price is: $28.00.
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant DownloadISBN-13: 978-1285195094 ISBN-10: 1285195094
Quick Buy

Test Bank For A Guide to Crisis Intervention 5th Edition

Original price was: $65.00.Current price is: $22.00.
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant DownloadISBN-13: 978-1285739908 ISBN-10: 1285739906

 

 

Product has been added to your cart